Onze troeven

Cultuur beleef je samen, daar staat het Davidsfonds voor. Sinds 2004 organiseert Davidsfonds Cultuurreizen elk jaar zo’n 200 culturele reizen in binnen- en buitenland. Die succesformule bieden we nu ook voor jongeren van 16 tot 22 jaar aan.

Het is onze missie om jongeren cultuur te laten beleven - in de zomer, met een fijne groep leeftijdsgenoten en vooral met een mix van ontspanning en interessante culturele activiteiten. Elke reis heeft een jeugdmonitor en een begeleider die gespecialiseerd is in het thema. Het recept voor een onvergetelijke vakantie in binnen- of buitenland!

We lijsten de vijf sterkste punten van Club Columbus op - meteen jouw checklist om voor ons te kiezen.

Originele mix van cultuur en heel veel plezier

Zet je schrap voor een stevig pak plezier en een grote dosis interessante culturele activiteiten! Knappe expo's in Den Haag en Utrecht, beklijvende workshops over mensenrechten op de Waddenzee, sterrenkijken in Tenerife, kook- en bakworkshops in Barcelona, fietsen langs de landingsstranden in Normandië ...

Culturele hoogtepunten, unieke ontdekkingen en exclusieve belevenissen wisselen elkaar aan snel tempo af!

Topexperts en gedreven monitoren

Elke groepsreis wordt begeleid door een monitor en een begeleider die specialist ter zake is, zoals historica Klara Hermans, sterrenkundige Werner Hamelinck, foodie Louie Van Nieuwenborgh, doctoraatstudente Klara Alen en educatief medewerker Klaske Schram.

Een fijne groep leeftijdsgenoten

Wat is er fijner dan je passie te delen met anderen die even enthousiast zijn als jij? Ook dat maakt onze vakanties uniek: van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat trekken we er samen op uit. Tijdens de vele groepsactiviteiten maak je automatisch vrienden, en die neem je gewoon mee naar huis!

Sterke partners

Tonnen ervaring, die krijg jij dankzij onze partners er gratis bij!

  • Urania & Oberon organiseren al jaren jongerenvakanties rond sterrenkunde op Tenerife
  • Louie Van Nieuwenborgh van Baked Louie's heeft al jaren een blog en bracht al een boek uit. In 2017 verschijnt zijn tweede!
  • Klara Hermans is erfgoedontsluiter en blikt terug op jaren ervaring in de erfgoed- en toerismesector.
  • Amnesty International Nederland heeft een actieve jongerenwerking en organiseert vaak workshops en activiteiten voor jongeren
  • Klara Alen is doctoraatstudente aan aan de faculteit Kunstwetenschappen van de KU Leuven en werkt mee aan het innovatieve MapTap-project.
  • Omnia Travel is al jaren specialist in de organisatie van vakantiereizen, zakenreizen, groepsreizen en jongerenreizen

Kwaliteit voor de juiste prijs

Reizen kost geld, maar we zorgen er wel voor dat je een topervaring in de plaats krijgt. Er is superveel inbegrepen: alle excursies, de toegangsgelden, de vervoerskosten, de fooien … En je logeert in de beste accommodaties.