Normandië

6 dagen
01
aug
05
aug
Frankrijk

In het spoor van WO II

Landingsstranden, fietstochten en WO II in 360°
Min 20 - max 28 deelnemers

Zijn de lessen geschiedenis voor jou altijd te abstract gebleven? Wil jij een historische gebeurtenis weleens aan den lijve ondervinden? En vraag je je af of die inval van de geallieerden in Normandië echt zo spectaculair was zoals Saving Private Ryan of Band of Brothers doen geloven? Dan moet je mee naar Normandië!

Zet je schrap voor een legendarische roadtrip naar Noordwest-Frankrijk: zie de Mont Saint-Michel eindelijk eens in real life (heb je meteen een anekdote te vertellen de volgende keer dat je gaat quizzen). Raak onder de indruk van Pointe du Hoc waar op D-Day de Amerikaanse rangers met klimtouwen aan land kwamen. Fiets langs de landingsstranden Omaha, Gold en Juno Beach

En ’t is lang niet allemaal zo zwaar hoor! Ben je klaar voor een avonturenparcours in de bomen? Een historische filmavond? Een terrasje en boottocht in het ‘impressionante’ Honfleur? Samen met historica Klara Hermans die je de spannendste verhalen en grappigste anekdotes vertelt beleef je een memorabele reis.

Klara Hermans

Historica, leerkracht, levensgenieter en zotte doos. Werkte eerst in de wereld van cultureel en onroerend erfgoed, toerisme en natuur. Maakt nu als zelfstandig erfgoedontsluiter geschiedenis aantrekkelijk voor iedereen. Reisde zelf door Normandië langs de landingsstranden en wil die intense ervaring graag delen.

Reisschema

Dag 1: De Mont Saint-Michel omhoog

Focus

Fun

Je wekker gaat net iets te vroeg, maar slaap inhalen kan op de bus. Hoewel je natuurlijk niet de asociale wilt uithangen. Maar no worries, tijd genoeg om te socializen! Zoals bij de vrije lunch – time for a picknick?! – of het avondmaal in de jeugdherberg.

Agreed, de Mont Saint-Michel lijkt niet de hipste plek. Maar wacht tot je dat stukje Unesco-werelderfgoed ziet! Een abdijkerk uit de 11de en 15de eeuw, romaanse en gotische kloostergebouwen … Een gids neemt je mee op sleeptouw langs de hoogtepunten.

Dag 2: Hoge toppen scheren op Pointe du Hoc

Focus

Fun

Die dag in de bus bent je snel vergeten als je tussen de bomen klautert op een echt avonturenparcours. Denk aan dat in Planckendael maar nog een stuk avontuurlijker. Je mag alles geven, want ‘s avonds kan je zalig chillen tijdens een filmavond.

In de namiddag gaat het richting Pointe du Hoc, een indrukwekkende plek op 30 m hoge klippen. Tijdens WO II was daar een Duitse verdedigingspost van de Atlantikwall waar op D-Day de geallieerden naar boven zijn geklommen. Je hebt er een prachtig uitzicht over de zee richting Utah Beach.

Dag 3: Fietsen langs Omaha Beach

Focus

Fun

Met de wind in je haren verken je al fietsend hartje Normandië. Vanuit de buurt van Bayeux fiets je o.a. naar Omaha Beach en bezoek je een Amerikaans kerkhof. Historisch verantwoord uitwaaien noemen ze dat.

Zomer. Frankrijk. Fietsen. Do we need to say more? Wel, tuurlijk, een picknick?! En in Bayeux zijn er ’s avonds ongetwijfeld leuke terrasjes te vinden. Want dat pintje heb je na al die kilometers in de benen wel echt verdiend.

Dag 4: WO II in 360°

Focus

Fun

Met de fiets richting Juno Beach, dat op Omaha Beach na het zwaarst verdedigde stuk strand was. In Arromanches-les-Bains herbeleef je op 9 schermen de Slag om Normandië. Niks fictie, allemaal echte archiefbeelden! Misschien pik je ook nog een Brits, Canadees of Duits kerkhof mee.

Pootje baden of een frisse duik in Het Kanaal, even zonnen of een terrasje doen: het is vakantieee!

Dag 5: Monet achterna in Honfleur

Focus

Fun

Honfleur, stad van kunstschilders en het impressionisme. Lees: een gezellig havenstadje met pittoreske straatjes. Slenter langs de prachtige gevels, kies een typisch restaurantje … En kom helemaal tot rust tijdens een boottochtje op de Seine, de moderne Pont de Normandie onderdoor.

Praktische reisinfo

Leeftijd

Deze reis is geschikt voor jongeren van 16 - 22 jaar

Inbegrepen

 • begeleiding door een expert en een Club Columbus-monitor
 • vervoer vanuit Vlaanderen tijdens de hele reis in comfortabele autocar met dvd aan boord, inclusief baantaksen en parkeergelden
 • verblijf met ontbijt in meerpersoonskampers
 • maaltijden zoals vermeld in het programma (avondmaal op dag 1, picknick op dag 2 en avondmaal op dag 3)
 • alle vermelde uitstappen
 • de toegangen tot de vermelde musea (Normandy American Cemetery and Memorial, Arromanches 360)
 • begeleide wandeling naar Mont Saint-Michel
 • avonturenparcours in Parc des Elfes Cérences
 • boottocht op de Seine in Honfleur
 • fietshuur
 • btw
 • Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • uitgaven van persoonlijke aard
 • niet vermelde en vrije maaltijden
 • drank bij de maaltijden
 • annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering