Barcelona

6 dagen
10
jul
15
jul
Spanje

Gastronomisch genieten

Zon, zee, strand, kookworkshops en lokale specialiteiten
Min 19 - max 21 deelnemers

Ola¡ Qué tal? Barcelona, stad van zon, zee, strand, tapas én cultuur verwacht je! De enige echte Louie van Baked Louie’s neemt je mee op sleeptouw door de overheerlijke stad. En hij zet je aan het werk, want deze vakantie word jíj kok! Paella en tapas tover je eens terug in België zelf op tafel, met een dessert à la Louie om duimen en vingers van af te likken.

Don’t worry, je ziet meer dan Spaanse keukens alleen. Je ontdekt Barcelona met een uitdagend citygame en keurt het uitzicht vanop het strand én water tijdens een namiddag kayak en paddle surf. En uiteraard ga je ook zelf op verkenning, op jouw tempo.

O ja, begin je Spaans al maar te oefenen, want this time you’re going local! Je verblijft bij echte Spanjaarden die je verwennen met de cocina tipica! Hoewel ‘echt’: ze spreken een mondje Engels. Oef;-).

Louie Van Nieuwenborgh

Een onstoppelijke alleseter. 20 jaar, doet alsof hij woont in Aalst maar vertoeft meer op kot in Gent. Wordt blij van zon en sneeuw, maar niets er tussenin. Heeft sinds zijn 14e een bakblog 'Baked Louie's'. Bundelde zijn culinaire hersenspinsels in 2 bakboeken. Avontuurlijk, maar tegelijk een broekschijter als het op hoogtes aankomt.

Reisschema

Dag 1: Let’s go local

Focus

Fun

De ochtendstond heeft goud in de mond. Tegen de tijd dat je anders uit je bed komt, leer je in Barcelona je gastfamilie kennen. No hablar espanol? No problemo, met Engels kom je ook een heel eind! Dat merk je ’s avonds bij het avondmaal, maar eerst: vamos a la playa!

No senor/senorita, no ‘focus’ vandaag. Relajémonos!

Dag 2: Paella here, there, everywhere

Focus

Fun

Bad news: een zak diepvriespaella zal nooit meer hetzelfde smaken. Vandaag leer je zelf niet te versmaden arroz a la valenciana maken! En dat van een echte Spaanse cocinero. Tijdens de lunch proef je hoeveel je thuis nog moet oefenen.

In Barcelona is er natuurlijk meer dan zon, zee en strand. De Sagrada Familia bijvoorbeeld! En het park Guëll, La Rambla, Barri Gòtic … Tijdens een citygame doe je een eerste indruk op van de stad. Die je daarna meteen zelf gaat verkennen, op je eigen tempo!

Dag 3: Tapas, tapas en … kayak!

Focus

Fun

Barcelona heeft meer in haar mars dan paella alleen. Tapas bijvoorbeeld! Na het ontbijt bij je gastfamilie ga je opnieuw zelf aan de slag. Tortilla, pinchos, calamares, patatas bravas … welke eet jij con gusto op tijdens de lunch?!

Tijd om wat calorieën te verbranden! En hoe kan dat beter dan op het strand, met kayak en paddle surf?! Enkele ervaren sportmonitoren leren je de kneepjes van het watersportvak. Honger gekregen? Verwacht je aan typische Catalaanse gerechten als diner!

Dag 4: Dulce Dia

Focus

Fun

Een echte zoetekauw? Dan kom je aan je trekken tijdens de bakworkshop met Baked Louie’s. Alsof dat niet genoeg is bezoek je een bekende bakkerij en typisch restaurant. Wat is er nog leerrijker dan een blik achter de schermen van echte pro’s?!

Chillen kan tussendoor, zoals bij de picknick ’s middags of ’s avonds bij je gastfamilie. Welke Spaanse woordjes heb jij ondertussen al geleerd?! Sol? Mar? Playa? Cerveza?

Dag 5: Dulce dia 2.0

Focus

Fun

Is je sugar craving gisteren nog niet genoeg gestild? Na de tweede workshop met Baked Louie sowieso wel! Maar hé, eet niet te veel. ’s Avonds heb je nog een heus afscheidsdiner in een strandrestaurant tegoed.

Vanmiddag doe je wat jij wil: stiekem naar Camp Nou, een uitgebreid bezoek aan de Sagrada Familia, shoppen in de Passeig de Gràcia, gewoon niksdoen op een terrasje, een kleurtje pakken op het strand …

Dag 6: Hasta la vista Barcelona!

Focus

Fun

Adiós gastfamilia, tijd om afscheid te nemen! Na een vroeg ontbijt vlieg je rechtstreeks terug naar Brussel. Met een gezonde blos, een basic Spaanse woordenschat en sugarsweetmemories(en misschien enkele kilootjes extra’s, maar daar dient fitnessen voor?!).

Accommodatie

Je verblijft samen met tenminste 1 andere deelnemer bij een gastfamilie, op maximum 20 minuten loopafstand van een centraal punt, vlakbij het strand van Maresme.

Praktische reisinfo

Leeftijd

Deze reis is geschikt voor jongeren van 16 - 22 jaar.

Inbegrepen

 • begeleiding door expert Baked Louie’s en een Club Columbus-monitor
 • rechtstreekse vlucht H/T Brussel-Barcelona met Brussels Airlines
 • transfer van en naar de luchthaven
 • abonnement op het openbaar vervoer (trein/metro/bus)
 • verblijf met ontbijt bij gastfamilies met minimum 2 deelnemers per familie en op maximum 20 minuten loopafstand van een centraal punt, vlakbij het strand van Maresme
 • stadsspel met begeleiding in Barcelona
 • diner met typische streekgerechten
 • afscheidsdiner in een strandrestaurant
 • paella workshop
 • tapas workshop
 • 2 workshops door Baked Louie’s
 • huur van de zalen en het materiaal tijdens de workshops
 • kayaks en paddle surf tijdens actieve namiddag o.l.v. sportmonitoren
 • btw
 • Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • uitgaven van persoonlijke aard
 • de drank bij de maaltijden
 • annulerings-, bagage- en bijstandsverzekering
 • wijziging lokale taksen en/of brandstofprijzen, luchthaventaksen die niet gekend waren bij de opmaak van de prijs (1/09/2016)